“Опашати непознати” – Събина Георгиева

Разбрахте ли за новото издателство “Меченосец”? Първата книга, която излиза с това лого, е “Опашати непознати” от Събина Георгиева – прекрасно издание с твърди корици и чудните илюстрации на Силвия Иванова. 

“Опашати непознати” е очарователна книга за малки и големи. Текстът вътре е малко и написан в стихотворна форма – приятен, лесен за възприемане, подходящ дори и за бебета, които биха харесали напевността на римата. А пък илюстрациите са впечатляващи и толкова красиви, че могат да се разглеждат отново и отново. Аз лично разгръщах многократно страниците и се радвах на кучетата по тях. 

Книгата ни среща с 5 различни кучета, всяко от което има своята история. Това, което най-много ми хареса, е че Събина Георгиева е събрала на практика 5 примера за недружелюбно поведение у кучетата, и всеки от тях показва как да разбираме това поведение, без да се страхуваме. 

Много често инстинктивната ни реакция от лаещо и ръмжащо куче е страх, склонни сме и да заклеймяваме кучето като “лошо”, но понякога е нужно само дребно вглеждане в поведението му, за да го разшифроваме и да разберем защо кучето се държи по този начин. Авторката се опитва да покаже чрез тези 5 истории точно това – нужно е малко разбирателство и малко любов, за да видиш в “лошото” куче неговата доброта. 

Освен много приятна, намирам “Опашати непознати” и за много полезна за децата (а и за много възрастни), за да могат да разбират животните, които срещат, и да подхождат към тях с уважение и добро отношение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s